pesti marini | nevertebrate | corali | pesti| plante de acvariu | acvariu | acvarii | pesti de acvariu | pesti acvariu | accesorii acvariu | aquascaping | decor acvariu | acvaristica

Acvaristica


 Riverbank - James Findley

Acvariu – 65 x 45 x 45cm All Optiwhite fara rama, lipitura clara, din sticla de 10 mm.

Substrat – ADA Sarawak Sand, ADA Aqua Soil Malaya, ADA Power Sand Special M, Unipac Zambezi Sand.

Filtrare - Eheim 2128 Thermo External Filter.

Décor – radacina de lemn Redmoor

Plante - Pogostemon erectus, Utricularia graminifolia, Monosolenium tenerum,Holoer moss, Spiky moss, Staurogyne repens. Acest acvariu de dimensiuni medii, a fost amenajat de catre britanicul James Findley, proprietar al brandului The Green Machine din Marea Britanie, reprezentant unic al Aqua Design Amano in regat. Intamplarea a avut loc la sediul companiei din Wrexham, Tara Galilor unde firma detine un showroom, asemanator celui din Niigata (Japonia) al ADA. Departe de a fi completa, aceasta scurta demonstratie de aquascaping a avut un succes rasunator, fiind mentionat chiar si in cadrul Northern Design Awards -editia din noiembrie 2011, cu ocazia decernarii catre Green Machine a premiului Best independent retailer.

Citeşte mai departe...

 Layout-ul

In general nu este recomandata spalarea substratului, mai ales daca acesta provine dintr-o sursa “sigura” – a se citi o marca renumita – cum ar fi Aqua Soil de la ADA (Aqua Design Amano), Nature Soil al lui Oliver Knott sau Tropica a lui James Findley…si lista poate continua. In aceste cazuri nu exista pericol de contaminare ulterioara a apei intrucat aceste substraturi trec printr-un control riguros al calitatii inainte de ambalare. 

Trebuie tinut seama si de componenta si/sau textura substratului intrucat, in unele cazuri, prin spalare, acesta poate pierde substante nutritive importante sau chiar se poate deteriora. Spre exemplu Aqua Soil-ul de la ADA este un substrat profesional care trebuie folosit doar atunci cand acvaristul stie exact ce urmeaza sa faca, ce design urmeaza sa adopte, ce plante va utiliza exact si unde vor fi acestea pozitionate. Orice replantare ulterioara va duce la maruntirea granulelor de substrat cu rezultate dezastruoase asupra calitatii si limpezimii apei, asa ca… evitati spalarea.

Citeşte mai departe...

Fundamente in aquascaping

Prima lectie fundamentala ce trebuie invatata inainte de a trasa macar si/sau de a implementa un aquascape de succes, este aceea de a invata sa cresti plantele eficient.

Nici un layout nu va fi unul de succes, daca va contine plante pe moarte sau este infestat cu alge. Odata stapanita cresterea plantelor, prin folosirea adecvata a nutrientilor, a CO2-ului si a iluminarii sau prin folosirea metodelor “low-tech”, apare libertatea de a te putea concentra asupra partii creative a aquascape-ului si a design-ului.

O buna practica si un studiu sustinut iti poate aduce, intr-o perioada relativ scurta de timp (aprox 12 luni), suficienta experienta in cresterea plantelor acvatice, fara a avea grija algelor.

Citeşte mai departe...

Takashi Amano si ADA

Takashi Amano s-a nascut in 1954 la Niigata in Japonia. Profesia de baza este aceea de fotograf, specializat pe imortalizarea peisajelor din natura. Din anul 1975 Amano a efectuat numeroase incursiuni in padurile din Amazonia, Borneo si Africa de vest, precum si in padurile virgine din Japonia. Principala sa activitate de fotograf s-a axat pe surprinderea “naturii neatinse” folosind camere foto cu format larg.

A surprins detalii la minut ale peisajelor naturale intalnite in calatoriile sale folosind filme foarte mari (8x20 inch).

Lucrarile sale au fost publicate la nivel international cu ocazia catorva expozitii si publicatii. In prezent, Amano a abordat o noua provocare in domeniul fotografic si anume aceea de a surprinde natura pretioasa existenta in Japonia, pe filme cu format foarte mare si sa o treaca in posteritate.

Citeşte mai departe...

De la aeronave la aquascaping

George Farmer – nascut in Marea Britanie, 31 ani, casatorit, doi copii, locuieste in Lincolnshire – o localitate rurala din Anglia. Profesia full-time – inginer de arme pentru aeronave in Royal Air Force. In timpul liber: scriitor, fotograf si aquascaper, colaborator permanent al revistei Practical Fishkeeping (PFK), cu o aparitie lunara de 1-3 articole si moderator al rubricii online “intreaba expertul”.

Detine o pozitie privilegiata in colaborarea cu firme de prestigiu in domeniul acvaristicii cum sunt: Tropica (plante de acvariu si fertilizanti) – betatester autorizat pentru produsele noi ale companiei, The Green Machine (vanzari echipamente si produse pentru aquascaping, dealer autorizat in UK pentru produsele ADA) – consultant de specialitate, etc.

Citeşte mai departe...Parteneri/Sponsori:

Loc pentru sponsori

Autentificare


Newsletter

*  Adresa de email:
*  Formatul preferat:
*  Codul de securitate:
 

Iwagumi - James Starr

Un layout Iwagumi reflecta traditia, cultura si spiritualitatea ce au fost cultivate de-a lungul istoriei desi este modelat dupa peisaje naturale. 


Ingrijirea unui acvariu

Pe langa partea stricta de design, aquascapingul de apa dulce solicita metode specifice pentru mentinerea unor plante acvatice sanatoase.


Aquascaping

Nu toti suntem “artisti inascuti” asa ca, uneori, poate fi dificil sa creezi un design inovativ. .


Clasificarea acvariilor

De la iazurile exterioare si pana la bolurile din antichitate, acvariile moderne au evoluat intr-o larga varietate de sisteme specializate.