pesti marini | nevertebrate | corali | pesti| plante de acvariu | acvariu | acvarii | pesti de acvariu | pesti acvariu | accesorii acvariu | aquascaping | decor acvariu | acvaristica

Acvaristica


 Riverbank - James Findley

Acvariu – 65 x 45 x 45cm All Optiwhite fara rama, lipitura clara, din sticla de 10 mm.

Substrat – ADA Sarawak Sand, ADA Aqua Soil Malaya, ADA Power Sand Special M, Unipac Zambezi Sand.

Filtrare - Eheim 2128 Thermo External Filter.

Décor – radacina de lemn Redmoor

Plante - Pogostemon erectus, Utricularia graminifolia, Monosolenium tenerum,Holoer moss, Spiky moss, Staurogyne repens. Acest acvariu de dimensiuni medii, a fost amenajat de catre britanicul James Findley, proprietar al brandului The Green Machine din Marea Britanie, reprezentant unic al Aqua Design Amano in regat. Intamplarea a avut loc la sediul companiei din Wrexham, Tara Galilor unde firma detine un showroom, asemanator celui din Niigata (Japonia) al ADA. Departe de a fi completa, aceasta scurta demonstratie de aquascaping a avut un succes rasunator, fiind mentionat chiar si in cadrul Northern Design Awards -editia din noiembrie 2011, cu ocazia decernarii catre Green Machine a premiului Best independent retailer.

Dupa efectuarea operatiunilor incipiente de asezare si pozitionare a bazinului si celorlalte elemente, s-a trecut la aranjarea efectiva si creearea layout-ului, dupa ce, in prealabil, a fost stabilita o schita pentru design.

 

Se adauga ADA Power Sand Special M. Este considerat a fi atat de eficient incat nu se poate planta fara el. Se lasa o banda de 2-3 cm in fata bazinului pentru scopuri estetice, precum si un spatiu ingradit in zona din fata unde se intentioneaza sa se obtina un efect de plaja de nisip.

 

 

 

 

 

 

 

 

Se adauga Zambezi Sand, un nisip inert pentru a oferi consistenta si inaltime peisajului.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se adauga benzi subtiri de PVC pentru a sustine eficient panta in coltul din spate, astfel incat, la adaugarea apei si a decorurilor acesta sa nu se intinda si sa-si piarda efectul.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se adauga ADA Aqua Soil Malaya granule pentru mai multa inaltime si pentru a asigura o sursa excelenta pentru nutritia plantelor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La final se adauga un strat fin de ADA Aqua Soil Malaya Powder. Pudra este folositoare in mod special pentru sustinerea radacinilor plantelor de mici dimensiuni si cu radiculatie sensibila.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se adauga ADA Sarawak Sand pentru crearea efectului de banc de nisip

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai adaugam in continuare cateva fasii de plastic pentru a sustine substratul pe loc si o linie de pietre Riccia (sau orice fel de alte pietre mici) care sa formeze o bariera intre nisip si substrat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se monteaza cele doua bucati de lemn Redmoor, inmuiat in apa in prealabil si se aseaza conform cu imaginatia fiecaruia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se adauga pietrisul si pietricelele ceva mai mari intr-un mod cat mai haotic natural posibil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Radacina de lemn se repozitioneaza pentru a sustine peisajul creat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alt unghi de vizionare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se umple bazinul cu apa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se umple bazinul cu apa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bazinul este plin. Se aseaza suplimentar cateva pietre ceva mai mari pentru a stabiliza radicina de Redmoor. Se lasa acvariul in acest stadiu pentru circa 3 saptamani, fara nici un fel de planta sau vietate pentru a ne asigura ca orice urma de amoniac a fost utilizata de bacteriile benefice care se vor adauga zilnic in acest interval de timp. Sera Bionitrivec este o sursa excelenta de bacterii benefice folosita in acest caz. In tot acest interval este bine sa se foloseasca si echipamentele tehnice de filtrare si incalzire pentru a permite ciclarea rapida a apei.

 

 

 

 

 

 

Dupa trecerea celor 3 saptamani se planteaza acvariul ca in imagine, sau orice alta varianta conforma cu feeling-ul detinatorului. Este indicata folosirea uneltelor de plantat (foarfece, pensete, fir de nylon) pentru facilitarea plantarii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dupa circa 7-10 zile de la plantare, cand apa s-a limpezit suficient si echilibrul bio al acvariului este stabil se pot adauga primele vietati. In cazul prezentat s-au folosit: Nannostomus marginatus, Corydoras Oipaquensis, si creveti Crystal Red.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un alt unghi de vizionare, 10 zile de la plantare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dupa aproximativ 60 de zile de la plantare, acvariul arata ca in imaginea alaturata.

 Parteneri/Sponsori:

Loc pentru sponsori

Autentificare


Newsletter

*  Adresa de email:
*  Formatul preferat:
*  Codul de securitate:
 

Iwagumi - James Starr

Un layout Iwagumi reflecta traditia, cultura si spiritualitatea ce au fost cultivate de-a lungul istoriei desi este modelat dupa peisaje naturale. 


Ingrijirea unui acvariu

Pe langa partea stricta de design, aquascapingul de apa dulce solicita metode specifice pentru mentinerea unor plante acvatice sanatoase.


Aquascaping

Nu toti suntem “artisti inascuti” asa ca, uneori, poate fi dificil sa creezi un design inovativ. .


Clasificarea acvariilor

De la iazurile exterioare si pana la bolurile din antichitate, acvariile moderne au evoluat intr-o larga varietate de sisteme specializate.